“KASTRONOMİ” – KASTAMONU’YA GASTRONOMİK BİR GEZİ (16-18 KASIM)
{"slide_to_show":"1","slide_to_scroll":"1","autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

Tur Kodu : 

Sezon : 2018

Tur Tarihleri :

16-18 Kasım

750 TL

Bu Turu Değerlendir

Rezervasyon Yap

1. Gün / 16 Kasım Cuma : İSTANBUL – KASTAMONU
Sabah saat 10.30’da Atatürk HL’da tur yetkililerimizle buluşuyoruz. Check in işlemlerinden sonra THY’nin 2736 no’lu uçuşuyla saat 12.00 Kastamonu’ya hareket ediyor ve saat 13.15’de varıyoruz. Havaalanında tur aracımız tarafından karşılanıyoruz. Ardından doğruca çarşı merkezine hareket ediyor ve bir esnaf lokantasında yöresel menüden oluşan öğlen yemeğimizi alıyoruz. Ardından Kastamonu turumuza başlıyoruz. Göreceğimiz yerler: Cumhuriyet Meydanı ve Nasrullah Meydanı ve bunların çevresinde bulunan anıt ve eserler, çarşı ve medrese ziyaretleri. (yöresel ürünleri tanıma, helvacı, pastırmacı, tiritçi ziyaretleri) Son olarak Liva Paşa Konağı Etnoğrafya Müzesini gezeceğiz. Bu 140 yıllık konakta Kastamonu yaşam kültürünü, geleneklerini, zenaatlerini, ev ve aile yaşamına ait sergilemeleri görme imkanı bulacağız. Ardından konaklayacağımız Uğurlu Konakları’na transfer oluyor odalarımıza yerleşiyoruz. Akşam yemeğimiz, Uğurlu Konakları’nın enfes yöresel lezzetleri ile ve canlı müzik eşliğinde. Daha sonra dinlenmeye çekiliyoruz.

2.Gün / 17 Kasım Cumartesi : KASTAMONU
Otelimizde açık büfe yöresel ağırlıklı ürünlerle alacağımız kahvaltının ardından Kastamonu pazarına gidiyor ve burada özellikle köylü pazarı ve kadınlar pazarı kısmında taze köy ürünlerinden satın alıyoruz.Mevsime göre taze bulabildiğimiz sebzelerden, taze köy tereyağı, yoğurdu, kuru meyveler, ekşiler, pestiller, vb. alabiliriz. Bu mevsimde taze mantar bulmamız da çok mümkün. Daha sonra bu ürünleri alıp konağımıza döneceğiz ve konağımızın mutfağında yöresel yemeklerimizi hazırlayan yerel kadınlar ekibimiz eşliğinde en tipik birkaç Kastamonu tarifini pişireceğiz. Sonra da hep birlikte afiyetle yiyeceğiz. Öğleden sonra Kastamonu içinde gezilerimize devam ediyoruz. İsmailbey Külliyesi, Vedat Tek Kültür Merkezi göreceğimiz yerler. Akşamüstü otelimize dönüyor ve kısa bir dinlenmeden sonra Kastamonu mutfağı üzerine hazırlanmış bir belgesel film izliyoruz. Akşam yemeğimiz konağımızda yine yöresel ağırlıklı yemeklerle. Daha sonra dinlenmeye çekiliyoruz.

3. Gün / 18 Kasım Pazar : KASTAMONU – İSTANBUL
Sabah otelimizden bavullarımızla birlikte çıkış yapıyor ve Kastamonu’nun en yakın ve güzel ilçelerinden biri olan Daday ilçesine hareket ediyoruz. Burada atlı turizm ve aynı zamanda organik tarım üretimi yapılan İksir Çiftliği’ne ve İksir Resort Town tesisine gideceğiz. Çiftlikte yetişen organik ürünlerle enfes bir kahvaltı bizi bekliyor olacak. Kahvaltıdan sonra çiftliği gezebilir ve organik ürünler hakkında bilgi alabiliriz. Daha sonra havaalanına dönüş yoluna geçeceğiz. Yolumuz üzerinde Kasaba köyünde UNESCO aday listesinde yer alan ahşap Mahmut Bey Camii’ni ziyaret edeceğiz. Renkli kalem işleri ve ahşap iç yapısıyla 650 yıldır hiç bozulmadan günümüze gelmiş olan bu yapı bizi kendine hayran bırakacak. Cami ziyaretimizden sonra havaalanına transfer oluyoruz. Saat 14.10’daki uçuşumuzla saat 15.25’de İstanbul Atatürk havalimanında oluyoruz. Turumuzun sonu.

Tur fiyatı :
İki kişilik odada kişi başı  :  750 TL + uçak bileti
Tek kişi farkı                       :  100  TL

 

Fiyata dahil olan hizmetler :
                     

*Özel belgeli Uğurlu Konakları’nda 2 gece kahvaltı dahil konaklama
*Grup sayısına göre lüks klimalı midibüsle programdaki tüm geziler
*Kastamonu pazarı alışverişleri ve yemek atölyesi
*Tur boyunca tüm öğle ve akşam yemekleri ve tadımlar
*İksir Resort Town tesislerinde yöresel kahvaltı
*Profesyonel rehberlik hizmeti
*Tüm müze ve ören yeri giriş ücretleri, bahşiş ve bağışlar
*Zorunlu seyahat sigortası
*KDV

Fiyata dahil olmayan hizmetler :

*THY ile İstanbul-Kastamonu-İstanbul uçak biletleri
*Kişisel ve otel ekstraları
*Şoför ve rehber bahşişleri

 

Türkiye’nin en özgün mutfaklarından biri olan Kastamonu mutfağını tanımak için eşsiz bir fırsat… Her biri “yerinde” yenen enfes yerel yemekler, çarşı-pazar ziyaretleri, mutfak atölyesi ve birlikte pişirme deneyimi…. Unutamayacağınız bir yerel lezzet şöleni..

[]
1
Step 1

Previous
Next

1. Gün / 16 Kasım Cuma : İSTANBUL – KASTAMONU
Sabah saat 10.30’da Atatürk HL’da tur yetkililerimizle buluşuyoruz. Check in işlemlerinden sonra THY’nin 2736 no’lu uçuşuyla saat 12.00 Kastamonu’ya hareket ediyor ve saat 13.15’de varıyoruz. Havaalanında tur aracımız tarafından karşılanıyoruz. Ardından doğruca çarşı merkezine hareket ediyor ve bir esnaf lokantasında yöresel menüden oluşan öğlen yemeğimizi alıyoruz. Ardından Kastamonu turumuza başlıyoruz. Göreceğimiz yerler: Cumhuriyet Meydanı ve Nasrullah Meydanı ve bunların çevresinde bulunan anıt ve eserler, çarşı ve medrese ziyaretleri. (yöresel ürünleri tanıma, helvacı, pastırmacı, tiritçi ziyaretleri) Son olarak Liva Paşa Konağı Etnoğrafya Müzesini gezeceğiz. Bu 140 yıllık konakta Kastamonu yaşam kültürünü, geleneklerini, zenaatlerini, ev ve aile yaşamına ait sergilemeleri görme imkanı bulacağız. Ardından konaklayacağımız Uğurlu Konakları’na transfer oluyor odalarımıza yerleşiyoruz. Akşam yemeğimiz, Uğurlu Konakları’nın enfes yöresel lezzetleri ile ve canlı müzik eşliğinde. Daha sonra dinlenmeye çekiliyoruz.

2.Gün / 17 Kasım Cumartesi : KASTAMONU
Otelimizde açık büfe yöresel ağırlıklı ürünlerle alacağımız kahvaltının ardından Kastamonu pazarına gidiyor ve burada özellikle köylü pazarı ve kadınlar pazarı kısmında taze köy ürünlerinden satın alıyoruz. Mevsime göre taze bulabildiğimiz sebzelerden, taze köy tereyağı, yoğurdu, kuru meyveler, ekşiler, pestiller, vb. alabiliriz. Bu mevsimde taze mantar bulmamız da çok mümkün. Daha sonra bu ürünleri alıp konağımıza döneceğiz ve konağımızın mutfağında yöresel yemeklerimizi hazırlayan yerel kadınlar ekibimiz eşliğinde en tipik birkaç Kastamonu tarifini pişireceğiz. Sonra da hep birlikte afiyetle yiyeceğiz. Öğleden sonra Kastamonu içinde gezilerimize devam ediyoruz. İsmailbey Külliyesi, Vedat Tek Kültür Merkezi göreceğimiz yerler. Akşamüstü otelimize dönüyor ve kısa bir dinlenmeden sonra Kastamonu mutfağı üzerine hazırlanmış bir belgesel film izliyoruz. Akşam yemeğimiz konağımızda yine yöresel ağırlıklı yemeklerle. Daha sonra dinlenmeye çekiliyoruz.

3. Gün / 18 Kasım Pazar : KASTAMONU – İSTANBUL
Sabah otelimizden bavullarımızla birlikte çıkış yapıyor ve Kastamonu’nun en yakın ve güzel ilçelerinden biri olan Daday ilçesine hareket ediyoruz. Burada atlı turizm ve aynı zamanda organik tarım üretimi yapılan İksir Çiftliği’ne ve İksir Resort Town tesisine gideceğiz. Çiftlikte yetişen organik ürünlerle enfes bir kahvaltı bizi bekliyor olacak. Kahvaltıdan sonra çiftliği gezebilir ve organik ürünler hakkında bilgi alabiliriz. Daha sonra havaalanına dönüş yoluna geçeceğiz. Yolumuz üzerinde Kasaba köyünde UNESCO aday listesinde yer alan ahşap Mahmut Bey Camii’ni ziyaret edeceğiz. Renkli kalem işleri ve ahşap iç yapısıyla 650 yıldır hiç bozulmadan günümüze gelmiş olan bu yapı bizi kendine hayran bırakacak. Cami ziyaretimizden sonra havaalanına transfer oluyoruz. Saat 14.10’daki uçuşumuzla saat 15.25’de İstanbul Atatürk havalimanında oluyoruz. Turumuzun sonu.