Kastamonu ve Çevresi | “KASTRONOMİ” – KASTAMONU’YA GASTRONOMİK BİR GEZİ (4-6 Mayıs)
{"slide_to_show":"1","slide_to_scroll":"1","autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

Tur Kodu : 

Sezon : 2018

Tur Tarihleri :

4-6 Mayıs

800 TL

Bu Turu Değerlendir

Rezervasyon Yap

4 Mayıs Cuma: İSTANBUL – KASTAMONU

Sabah saat 08.15’de Atatürk HL’da NOVITAS yetkilileriyle buluşuyoruz. Check in işlemlerinden sonra THY’nin 2736 no’lu uçuşuyla saat 09.30’da Kastamonu’ya hareket ediyor ve saat 10.50’de varıyoruz. Havaalanında tur aracımız tarafından karşılanıyoruz. Ardından konaklayacağımız Uğurlu Konakları’na transfer oluyor ve odalarımıza yerleşiyoruz. Ardından vakit kaybetmeden Kastamonu turumuza başlıyoruz. Göreceğimiz yerler: Cumhuriyet Meydanı ve Nasrullah Meydanı ve bunların çevresinde bulunan anıt ve eserler, çarşı ve medrese ziyaretleri. (yöresel ürünleri tanıma, helvacı, pastırmacı, tiritçi ziyaretleri) Öğle yemeği çarşıda ünlü Kastamonu döneri ile. Yemekten sonra Liva Paşa Konağı ziyareti. Etnoğrafya Müzesini içinde barındıran bu 140 yıllık konakta Kastamonu yaşam kültürünü, geleneklerini, zenaatlerini, ev ve aile yaşamına ait sergilemeleri görme imkanı bulacağız. Akşamüstü İhsangazi ilçesine hareket. Siyez buğdayının anayurdu olan bu ilçede siyez tarımının geçmişi ve bugünü ve üretim hakkında bilgi alınması ve Türkiye’de örneği çok az kalmış olan su değirmenlerinden birinin görülmesi (Haracoğlu su değirmeni). Burada un öğütülmesinin izlenmesi, video çekimi. İhsangazi ilçe merkezinde ilçe halkıyla tanışma, siyez ürünleri eşliğinde çay ve sohbet molası. Kastamonu’ya dönüş, otelimizde kısa bir dinlenme ve akşam yemeği. (yöresel menü) Konaklama.

5 Mayıs Cumartesi: KASTAMONU

Otelimizde açık büfe yöresel ağırlıklı ürünlerle kahvaltının ardından Kastamonu pazarına gidiyor ve burada özellikle köylü pazarı ve kadınlar pazarı kısmında taze köy ürünlerinden satın alıyoruz.

Mevsime göre taze bulabildiğimiz sebzelerden, taze köy tereyağı, yoğurdu, kuru meyveler, ekşiler, pestiller, vb. alabiliriz. Ürünlerimizi konağımıza gönderiyor, kendimiz ise UNESCO dünya miras listesine aday olan Kasaba köyü Mahmut Bey Camii’ni görmeye gidiyoruz.  Gezimizin ardından konağımıza dönüyor ve konağın yöresel yemek uzmanı hanımlarıyla birlikte mutfağa giriyoruz. Aldığımız ürünleri de kullanarak yöresel yemeklerimizi hep birlikte pişireceğiz. Sonra da afiyetle yiyeceğiz. Öğleden sonra Kastamonu içinde gezilerimize devam ediyoruz. İsmailbey Külliyesi, Vedat Tek Kültür Merkezi göreceğimiz yerler. Akşamüstü otelimize dönüyor ve kısa bir dinlenmeden sonra Kastamonu mutfağı üzerine hazırlanmış bir belgesel film izliyoruz. Akşam yemeğimiz konağımızda müzik eşiğinde yine yöresel ağırlıklı yemeklerle.

6 Mayıs Pazar: KASTAMONU – İSTANBUL

Sabah otelimizden bavullarımızla birlikte çıkış yapıyor ve Kastamonu’ya çok yakın bir mesafede bulunan, Kastamonu’nun gastronomik bir çekim noktası haline gelmiş olan ünlü İzbeli Çiftliği’ne kahvaltıya gidiyoruz. Burada alacağımız zengin köy kahvaltısından sonra havaalanına transfer oluyoruz. Saat 11.45’deki uçuşumuzla saat 13.10’da İstanbul Atatürk havalimanında oluyoruz. Turumuzun sonu.

Tur fiyatı :


İki kişilik odada kişi başı  :  800 TL + uçak bileti
Tek kişi farkı                      :  100  TL

 

Fiyata dahil olan hizmetler :
                     

*Özel belgeli Uğurlu Konakları’nda 2 gece kahvaltı dahil konaklama
*Grup sayısına göre lüks klimalı otobüs, midibüs veya minibüsle programdaki tüm geziler
*Kastamonu pazarı alışverişleri ve yemek atölyesi
*Tur boyunca tüm öğle ve akşam yemekleri ve tadımlar
*Profesyonel rehberlik hizmeti
*Tüm müze ve ören yeri giriş ücretleri, dini mekanlara verilen bahşiş ve bağışlar
*Zorunlu seyahat sigortası
*KDV

Fiyata dahil olmayan hizmetler :

*THY ile İstanbul-Kastamonu-İstanbul uçak biletleri
*Kişisel ve otel ekstraları
*Şoför ve rehber bahşişleri

 

Not: Turumuza ulaşım hariç olarak katılmak mümkündür. Kendi imkanlarıyla Kastamonu’ya

        ulaşacak misafirlerimiz için tur başlangıç saati ve yeri, 11.30’da Uğurlu Konakları’dır.

Türkiye’nin en özgün mutfaklarından biri olan Kastamonu mutfağını tanımak için eşsiz bir fırsat… Her biri “yerinde” yenen enfes yerel yemekler, çarşı-pazar ziyaretleri, mutfak atölyesi ve birlikte pişirme deneyimi…. Unutamayacağınız bir yerel lezzet şöleni..

[]
1
Step 1

Previous
Next

4 Mayıs Cuma: İSTANBUL- KASTAMONU

Sabah saat 08.15’de Atatürk HL’da NOVITAS yetkilileriyle buluşuyoruz. Check in işlemlerinden sonra THY’nin 2736 no’lu uçuşuyla saat 09.30’da Kastamonu’ya hareket ediyor ve saat 10.50’de varıyoruz. Havaalanında tur aracımız tarafından karşılanıyoruz. Ardından konaklayacağımız Uğurlu Konakları’na transfer oluyor ve odalarımıza yerleşiyoruz. Ardından vakit kaybetmeden Kastamonu turumuza başlıyoruz. Göreceğimiz yerler: Cumhuriyet Meydanı ve Nasrullah Meydanı ve bunların çevresinde bulunan anıt ve eserler, çarşı ve medrese ziyaretleri. (yöresel ürünleri tanıma, helvacı, pastırmacı, tiritçi ziyaretleri) Öğle yemeği çarşıda ünlü Kastamonu döneri ile. Yemekten sonra Liva Paşa Konağı ziyareti. Etnoğrafya Müzesini içinde barındıran bu 140 yıllık konakta Kastamonu yaşam kültürünü, geleneklerini, zenaatlerini, ev ve aile yaşamına ait sergilemeleri görme imkanı bulacağız. Akşamüstü İhsangazi ilçesine hareket. Siyez buğdayının anayurdu olan bu ilçede siyez tarımının geçmişi ve bugünü ve üretim hakkında bilgi alınması ve Türkiye’de örneği çok az kalmış olan su değirmenlerinden birinin görülmesi (Haracoğlu su değirmeni). Burada un öğütülmesinin izlenmesi, video çekimi. İhsangazi ilçe merkezinde ilçe halkıyla tanışma, siyez ürünleri eşliğinde çay ve sohbet molası. Kastamonu’ya dönüş, otelimizde kısa bir dinlenme ve akşam yemeği. (yöresel menü) Konaklama.

5 Mayıs Cumartesi: KASTAMONU

Otelimizde açık büfe yöresel ağırlıklı ürünlerle kahvaltının ardından Kastamonu pazarına gidiyor ve burada özellikle köylü pazarı ve kadınlar pazarı kısmında taze köy ürünlerinden satın alıyoruz.

Mevsime göre taze bulabildiğimiz sebzelerden, taze köy tereyağı, yoğurdu, kuru meyveler, ekşiler, pestiller, vb. alabiliriz. Ürünlerimizi konağımıza gönderiyor, kendimiz ise UNESCO dünya miras listesine aday olan Kasaba köyü Mahmut Bey Camii’ni görmeye gidiyoruz.  Gezimizin ardından konağımıza dönüyor ve konağın yöresel yemek uzmanı hanımlarıyla birlikte mutfağa giriyoruz. Aldığımız ürünleri de kullanarak yöresel yemeklerimizi hep birlikte pişireceğiz. Sonra da afiyetle yiyeceğiz. Öğleden sonra Kastamonu içinde gezilerimize devam ediyoruz. İsmailbey Külliyesi, Vedat Tek Kültür Merkezi göreceğimiz yerler. Akşamüstü otelimize dönüyor ve kısa bir dinlenmeden sonra Kastamonu mutfağı üzerine hazırlanmış bir belgesel film izliyoruz. Akşam yemeğimiz konağımızda müzik eşiğinde yine yöresel ağırlıklı yemeklerle.

6 Mayıs Pazar: KASTAMONU – İSTANBUL

Sabah otelimizden bavullarımızla birlikte çıkış yapıyor ve Kastamonu’ya çok yakın bir mesafede bulunan, Kastamonu’nun gastronomik bir çekim noktası haline gelmiş olan ünlü İzbeli Çiftliği’ne kahvaltıya gidiyoruz. Burada alacağımız zengin köy kahvaltısından sonra havaalanına transfer oluyoruz. Saat 11.45’deki uçuşumuzla saat 13.10’da İstanbul Atatürk havalimanında oluyoruz. Turumuzun sonu.