Tur Kodu : NV-YI-53
Sezon : 2019
Tur Tarihleri :
25-29 Ekim 2019
1.gün : İSTANBUL – KONYA
Saat 06.30’da Sabiha Gökçen havalimanında buluşma. Check in işlemlerinin ardından, Pegasus Havayolları’nın 07.50 uçuşuyla saat 09.05’de Konya’da oluyoruz. Şehre transferimizin ardından gezimize başlıyoruz: Mevlana Müzesi, Alaaddin Camii, Koyunoğlu Müzesi, İnce Minare Müzesi, Karatay Müzesi. Akşamüstü Konya’ya 20 dakika mesafedeki eski Rum yerleşmesi olan Sille köyüne keyifli bir gezi yapıyoruz. Burada çok iyi durumda kalmış ola ve freskleriyel etkileyen Aya Elena kilisesini görüyor ve köy içindeki otantik restoranda bir çay-kahve molası veriyoruz. Konya’ya dönüş. Otelimize yerleşme ve konaklama.
2.gün : KONYA – EREĞLİ – KARAPINAR – KONYA
Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından Konya’nın doğusunda bulunan tarih ve doğa harikalarını göreceğimiz çevre gezimize başlıyoruz: Ereğli Hitit Anıtı (İvriz kabartması), Karapınar Çıralı göl, Acı Göl, Meke Gölü ve obruklar. Öğleden sonra Çumra yakınındaki, Anadolu’da Neolitik dönemin en önemli yerleşim birimi olan ve Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde bulunan buluntularıyla bu döneme ışık tutan Çatalhöyük yerleşimini görüyoruz. Akşamüstü Konya’ya dönüş ve konaklama.
3.gün : KONYA – BEYŞEHİR – KARAMAN
Sabah kahvaltımızın ardından tam gün çevre gezisi: Beyşehir Yaka Manastır Milli Parkı, Beyşehir Gölü, Eşrefoğlu Cami, Fasıllar Anıtı . Karaman’a doğru yola devam ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Karaman’da otelimizde.
4.gün : KONYA – KARAMAN – ERMENEK
Sabah kahvaltısının ardından Karaman Müzesi’ni ziyaret edip, şehirden ayrılıyor ve Binbir Kilise denen civardaki kalıntıları ziyaret ediyoruz. Yola devamla Ermenek’e varıyoruz. Yemek ve konaklama Ermenek’teki otelimizde.
5.gün : ERMENEK – SİLİFKE – MERSİN – ADANA – İSTANBUL
Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıyor ve Ermenek içinde kısa bir gezi yapıyoruz: Tol Medrese, Akça Mescit Cami göreceğimiz yerler. Ermenek’ten ayrıldıktan sonra yönümüzü güneye doğru çeviriyor, Mut ilçesine ulaştıktan sonra, tekrar biraz kuzeye kıvrılarak, eşsiz bir doğa içinde çok etkileyici bir konumda yer alan Alahan Manastırı’na tırmanıyoruz. Bu eşsiz konumdaki ve çok iyi durumda ayakta kalmış olan Bizans manastırını gördükten sonra Silifke yönünde yolumuza devam ediyoruz. Kızkalesi yakınlarında Akdeniz kıyısında enfes taze balıklarla bir öğle yemeği yiyor, Öğleden sonra Tarsus’ta bir gezi molası veriyoruz: Ünlü Paulus Kuyusu’nu ziyaret ediyor ve restore edilmekte olan tarihi şehir merkezini yürüyerek dolaşıyor, Kleopatra kapısını da görüyoruz.. Akşamüstü Adana’ya ulaşıyoruz. Varış saatimize göre, uçak saatimize kadar olan süreyi, Adana’nın ünlü bir kebapçısında yöresel lezzetleri tadarak geçirebiliriz. Yol ve hava şartlarına göre geç varılmışsa doğruca havaalanına transfer oluyoruz. Anadolu Jet’in 21.35’deki uçağıyla saat 23.05’de İstanbul Sabiha Gökçen havaalanına varış. Turumuzun sonu.
- Grup sayısına göre lüks klimalı otobüs, midibüs veya minibüsle programdaki tüm geziler
- Yarım pansiyon konaklama
- Profesyonel rehberlik hizmeti
- Tüm müze ve ören yeri giriş ücretleri
- Zorunlu seyahat sigortası
- KDV
- İstanbul-Konya/Adana-İstanbul uçak biletleri
- Öğle yemekleri ve yemeklerde alınan içecekler
- Kişisel ve otel ekstraları
- Şoför ve rehber bahşişleri
Konya
1875’te kurulan Konya Belediyesi, 1984’te çıkarılan 3030 sayılı yasa gereğince “Büyükşehir” statüsüne kavuşmuş olup 1989’dan beri belediye hizmetleri bu statüye göre yürütülmektedir. Karatay, Meram, Selçuklu olmak üzere büyükşehir belediyesine bağlı 3 merkez ilçeden oluşmaktadır. Ekonomik açıdan Türkiye’nin gelişmiş kentlerinden biri olan Konya doğal ve tarihsel zenginlikleriyle de önem taşır. Dünyanın en eski yerleşimlerinden biri olan Çatalhöyük UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınmıştır. Şehir Anadolu Selçukluları’nın ve Karamanoğulları’nın başkentliğini yapmıştır. Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerindendir. Konya’nın simgeleri arasında Mevlana Müzesi (Kubbe-i Hadrâ), çift başlı kartal, etli ekmek sayılabilir. Şeb-i Arûs lügat manası düğün gecesi demektir. Mevlânâ Celaleddin-i Rumi kendi ölümüne rabbine duyduğu aşktan dolayı sevgiliye kavuşma yani düğün gecesi demiştir. Mevlânâ Celaleddin-i Rumi’nin ölüm yıl dönümlerinde 17 Aralık tarihlerine denk gelen haftalarda yapılan ve “Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri” olarak isimlendirilmeye başlanılan törenler, halk arasında Şeb-i Arus Şenlikleri olarak da anılmaktadır.
Ereğli
Önemli bir ilçe olan Ereğli, gerek milattan önce gerekse milattan sonra pekçok farklı uygarlığın birleşme noktası olmuştur. Ereğli, Anadolu Selçuklu hükümdarları tarafından Türk egemenliğine sokulmuş, daha sonra devletin dağılmasıyla Karamanoğulları Beyliğine başkentlik yapmıştır. Daha sonra Fatih Sultan Mehmed tarafından feth olunarak Osmanlı Devleti topraklarına geçmiştir. Cumhuriyetin ilanıyla Konya’ya bağlı bir ilçe olarak varlığını sürdürmeye devam etmiştir.
Karaman
İç Anadolu Bölgesi’nin güneyinde, Konya-Mersin-Antalya illeri arasında bulunan önemli bir ticaret, kültür ve sanat merkezidir. MÖ 8000’lerden itibaren iskan edilen Karaman ve yöresi, yeraltı şehirleri, mağaraları, inanç merkezleri gibi turistik çekiciliklerinin yanı sıra yaylaları ve doğal güzellikleri, zengin el sanatları örnekleri ile de ziyaretçileri büyülemektedir.
Ermenek
Karaman iline bağlı bir ilçedir. Kentin tarihteki adı Germenikopolis`tir. Kimi zamanlarda Ermenak (yükseklerde yaşayan yiğit insanların ülkesi) olarak da anılan ilçe, Karamanoğulları Beyliği’ne başkentlik de yapmış olan ve nüfusunu Avşar Türkmenleri’nin oluşturduğu önemli bir yerleşim iken, bu beyliğin yıkılması ve ardından gelen Osmanlı dönemiyle birlikte, bir kasaba haline dönüşmüştür. Dünyanın önemli mağaralarından biri olan Maraspoli’yi de içinde bulunduran ilçe, denizden oldukça yüksekte Göksu nehri kıyısında yerleşmiştir.
Step 1
Bu turumuz, çok ilginç oldukları halde, ne yazık ki, sıkça kullanılan popüler yol güzergahlarında olmadıkları için kolayca gidilemeyen, gizli kalmış kültür zenginliklerimizden bazılarını siz gezi dostlarına tanıtmak amacıyla planlanmıştır.